Skigebied Grandes Rousses

De eerste pistes boven het dorp Alpe d’Huez zijn eenvoudig groen. Ideaal voor beginners. Gevorderde wintersporters kunnen hogerop voor verschillende rode en zwarte pistes op mooie hellingen.

Vanaf het hoogste punt, de Pic Blanc, lopen verschillende zwarte pistes naar beneden, onder andere de beruchte ‘Tunnel’ die letterlijk door de berg voert en Europa’s langste zwarte piste, de Sarenne (16 km).

Alpe d'Huez - Grand domaine

Als deze en de andere zwarte en rode pistes niet genoeg uitdaging bieden: in de ’funparks’ kun je springen van schansen en skiën van curve-routes. Deze zijn groot en werkelijk voor elk niveau. Dit gebied heeft dus een zeer logische opbouw. Eenvoudig op de lager gelegen pistes en een stuk lastiger hoe hoger je komt. Maar verkijk je niet op de verschillende verborgen schatten in dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan de fantastisch mooie uitzichtpunten over de bergen en ijswatervallen op de skipiste La Fare boven Vaujany.

Alpe d'Huez - Grand domaine

De off-piste mogelijkheden van Alpe d’Huez horen bij de allerbeste ter wereld! Er zijn in de Alpen maar weinig gebieden met zo’n uitgebreide keuze aan geweldige freeride afdalingen. Maar zonder uitzondering zijn dit moeilijke en pittige afdalingen, vaak in echt hoog alpiene terrein.

Het middelpunt van het skigebied is het dorp L’Alpe d’Huez, indrukwekkend gelegen op de rand van de vallei met uitzicht op de bergen. In dit grote skistation is alles te vinden op het gebied van ontspanning en vermaak.